Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάμε στο Ναύπλιο για καφέ..


Ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για την αγαπημένη μου ελληνική πόλη, το Ναύπλιο. Οι περισσότεροι από εσάς θα το έχετε επισκεφθεί, ειδικά αν είστε κάτοικοι Αθηνών ή Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο από αυτές τις περιοχές αφού βρίσκεται στο νομό Αργολίδας του οποίου είναι και πρωτεύουσα.
Η ιστορία του πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, καθώς αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την ύπαρξή του ήδη στα μυκηναϊκά χρόνια. Ο γιος του Ποσειδώνα Ναύπλιος λοιπόν ίδρυσε αυτήν την πόλη και της έδωσε το όνομά του. Να φανταζόταν άραγε ότι η εξέλιξή της θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε από το 1828 μέχρι το 1833 θα γινόταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους; Το σήμα κατατεθέν του είναι το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο σε μία νησίδα στο λιμάνι, το οποίο σήμερα μπορεί κανείς να επισκεφθεί με καραβάκι. Εξίσου γνωστό είναι και το Παλαμήδι, το φρούριο της πόλης από την εποχή την Ενετοκρατίας, που για να το επισκεφθείτε θα χρειαστεί να ανεβείτε 999 σκαλιά.. Εντάξει μην τρομάζετε, υπάρχει πρόσβαση και με αυτοκίνητο από την ανατολική του πύλη. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι κάτι παραπάνω από γραφική αφού αποτελείται από μικρά σοκάκια και πέτρινα σπίτια που θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή..Καθώς όμως κατηφορίζετε από την Παλιά Πόλη, φτάνετε στο πιο αξιοζήλευτο μέρος που μπορεί κανείς ν' απολαύσει τον καφέ του. Ένας δρόμος γεμάτος καφετέριες, δίπλα στο λιμάνι με θέα το πανέμορφο Μπούρτζι..Είναι δυνατόν ν΄αντισταθείτε σε κάτι τέτοιο;
Το Ναύπλιο φιλοξενεί επίσης το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και παράρτημα της Εθνικής μας Πινακοθήκης. Μην αμελήσετε να το επισκεφθείτε λοιπόν, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι μια πόλη που θα σας μείνει αξέχαστη! Και αν εγώ δεν κατάφερα να σας πείσω, ελπίζω αυτή η εικονική περιήγηση να το καταφέρει.
http://www.nafplio-tour.gr/                                                    Μ.                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!