Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το soundtrack που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά..


Φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε την ταινία «Ασυμβίβαστη γενιά» ή «Dangerous Minds» κι έχετε με το δίκιο σας ξεχωρίσει τη μοναδική ερμηνεία της Michelle Pfeifer. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τον τίτλο της ταινίας είναι το τραγούδι που την «έντυσε» και έκτοτε συνδέθηκε οριστικά μαζί της.
Πρόκειται για το Gangstas Paradise του Coolio, ένα τραγούδι με μια ενδιαφέρουσα ιστορία..Κυκλοφόρησε το 1995 στο ομώνυμο άλμπουμ του Coolio ως το soundtrack της ταινίας. Η μουσική είναι διασκευή του τραγουδιού «Pastime Paradise» του Steve Wonder. Χρησιμοποιήθηκε η ίδια μελωδία με διαφορετική ενορχήστρωση, ενώ ο Coolio άλλαξε και τους στίχους με τη βοήθεια του ράπερ L.V για να ταιριάζουν περισσότερο στη ζωή του δρόμου. Το τραγούδι ξεκινάει μέναν στίχο από τον Ψαλμό 23:4 της Βίβλου, «As I walk through the valley of the shadow of death» μετά όμως αλλάζει «I take a look at my life/And realize there’s nothin’ left». Πολλοί από τους στίχους είναι αρκετά σκοτεινοί και σκοπό έχουν να κριτικάρουν τη βία και την τραγωδία που επικρατεί στη «gangsta» ζωή.
Για το συγκεκριμένο τραγούδι ο Coolio βραβεύτηκε με Grammy ως η καλύτερη σόλο ραπ εμφάνιση, 2 MTV Video Music Awards ως το καλύτερο ραπ βίντεο και το καλύτερο βίντεο για ταινία και με Billboard Music Award για το ομώνυμο άλμπουμ του. Οι πωλήσεις του φτάνουν τα 5 εκατομμύρια σε Αμερική, Αγγλία και Γερμανία και τα 5.7 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ανακηρύσσοντάς το το πρώτο σε πωλήσεις single όλων των εποχών.
Απολαύστε το!                                                                                      Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!