Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Χρισουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά και μεγάλους!!!



Τα Χριστούγεννα όλο και πλησιάζουν και η διάθεση για χριστουγεννιάτικες ταινίες και παρέα δίπλα στο δέντρο όλο και εντείνεται! Έτσι είμαι εδώ για να σας προτείνω 2 ταινίες με θέμα τις μέρες που διανύουμε. 

Η πρώτη ταινία έχει τίτλο « A Christmas Carol». Ο Τζίμ Κάρεϊ υποδύεται τον Εμπενίζερ Σκρούτζ, έναν άνδρα που όταν ακούει για Χριστούγεννα μόνο σπυράκια που δεν πετάει. Έτσι λοιπόν ξεκινά την περίοδο των γιορτών με την συνηθισμένη μιζέρια που τον διακατέχει. Όμως θα έχει μία αναπάντεχη συνάντηση. Θα εμφανιστεί μπροστά του το φάντασμα ενός παλιού συνεργάτη του. Του εξηγεί πως είναι να πληρώνεις το τίμημα μιας άκαρδης ζωής και ότι θα τον επισκεφτούν 3 πνεύματα. Όπως και έγινε! Τα χριστουγεννιάτικα πνεύματα του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και του μέλλοντος παρουσιάζονται μπροστά στον σκληρό Σκρούτζ και τον «ταξιδεύουν» σε καταστάσεις που ο ίδιος δεν θέλει να παραδεχτεί πόσο ωραίες είναι! Ο Σκρούτζ θα πρέπει να αναθεωρήσει τις πράξεις του και να μαλακώσει την καρδιά του πριν είναι αργά! Είναι μια ιστορία βασισμένη στο κλασικό διήγημα του Ντίκενς που κυκλοφόρησε το 1843.



Η δεύτερη ταινία που θα σας προτείνω είναι «Το Πολικό  Express». Είναι το όνειρο που θα ήθελε να ζήσει κάθε παιδάκι (και όχι μόνο)! Μεταφερόμαστε στην Παραμονή των Χριστουγέννων. Όλοι ήταν στα κρεβάτια τους ώσπου ένα ατμοκίνητο τρένο σταματά έξω από την πόρτα ενός αγοριού. Πως και σταμάτησε στο συγκεκριμένο παιδί;; Ο μικρός μας ήρωας είχε σταματήσει να πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη. Επιβιβάζεται στο τρένο και αρχίζει το ταξίδι για τον Βόρειο Πόλο. Στο ταξίδι όμως δεν είναι μόνος. Υπάρχουν και παιδάκια-συνταξιδιώτες και σερβιτόροι τους σερβίρουν ζεστή σοκολάτα καθώς το τρένο περνά πάνω από γέφυρες και χιονισμένα βουνά! Καθοριστικός είναι και ο ρόλος του Τομ Χάνκς που υποδύεται τον εισπράκτορα…  Ελπίζω να σας ταξιδέψει και γιατί όχι να σας κάνει να πιστέψετε ξανά στα θαύματα των Χριστουγέννων.




                                                                                                 Themis





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!