Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ποπ κορν: Η αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια και όχι μόνο!

Υπάρχει κάποιος από εσάς που όταν πηγαίνει στον κινηματογράφο μπορεί ν' αντισταθεί στο άρωμα ενός λαχταριστού κουτιού με φρεσκοψημένα ποπ-κορν? Λογικά εσείς που προτιμάτε τα nachos..Αυτό το άρθρο όμως είναι αφιερωμένο στους λάτρεις του ποπ-κορν!
Το αγαπημένο σας σνακ λοιπόν πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, αφού αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια των ανθρώπων των σπηλαίων! Όχι δε σας κάνω πλάκα. Το παλαιότερο εύρημα είναι 5000 χρονών και εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό. Οι ιθαγενείς το παρασκεύαζαν τοποθετώντας έναν έναν τους κόκκους του καλαμποκιού στη φωτιά με τη βοήθεια ενός κλαδιού και το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν μπύρα, σούπες και κοσμήματα. Στις 22 Φεβρουαρίου μάλιστα του 1630 (ήμουν παρούσα κι έτσι ξέρω την ακριβή ημερομηνία), ένας ινδιάνος της φυλής Γουαμπανοάγκ δίδαξε την τέχνη του ποπ-κορν σε Βρετανούς αποίκους του Πλίμουθ της Μασαχουσέτης. Όσοι Ευρωπαίοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν. Μάλιστα αρχικά αποτελούσε γλυκό έδεσμα αφού το έτρωγαν σαν πρωινό συνοδεύοντάς το με ζάχαρη και κρέμα.
Η γλυκιά αυτή συνήθεια άλλαξε κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω έλλειψης ζάχαρης. Έτσι το ποπ-κορν πήρε τη σημερινή του αλμυρή γεύση. Βέβαια στις μέρες μας έχει επανέλθει και το γλυκό στοιχείο, αφού τα καραμελωμένα ποπ-κορν ή αυτά με τη σοκολάτα κάνουν θραύση, όπως και οι νέες γεύσεις που έχουν κυκλοφορήσει (πίτσα, τυρί, μπάρμπεκιου και πολλές άλλες). Απολαύστε τα λοιπόν χωρίς ενοχές!
                                                                                                                                    Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!