Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σε ποια στάση πρέπει να κοιμόμαστε;

Ο ύπνος είναι η μεγαλύτερη απόλαυση του ανθρώπου. Θα πρέπει όμως να κοιμόμαστε με τέτοιο τρόπο που να ξεκουραζόμαστε και να μην ξυπνάμε πιασμένοι και σε χειρότερη κατάσταση απ΄ότι ξαπλώσαμε. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς πρέπει να κοιμόμαστε.
Πολλοί είμαστε τόσο κουρασμένοι που πέφτουμε μπρούμυτα στο κρεβάτι και ξεχνάμε να κουνηθούμε..Αυτό όμως αν και βολικό δεν είναι καθόλου καλό. Μπορεί αρχικά να ν' ανακουφίζει όσους έχουν πρόβλημα χαμηλά στη μέση ή έχουν περάσει τη μέρα τους σκυφτοί γιατί μοιάζει με το τέντωμα της γάτας, υποχρεώνει όμως τη σπονδυλική στήλη  να πάρει μαι αφύσικη στάση επιβαρύνοντας τον αυχένα αφού το κεφάλι μένει γυρισμένο από τη μία μόνο πλευρά.
Όσοι κοιμάστε ανάσκελα αρχικά κατανέμετε σωστά το βάρος του σώματός σας και βοηθάτε στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών σας οργάνων. Χρησιμοποιείστε και ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας για να έρθει η σπονδυλική σας στήλη στη φυσική της θέση. Αν όμως έχετε προβλήματα με το αναπνευστικό σας αποφύγετέ την καλύτερα.
Η τελευταία και καλύτερη θέση ύπνου είναι στο πλάι, κοινώς η εμβρυακή. Ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και τα εσωτερικά όργανα ειδικά αν βάζουμε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μας. Αυτή τη στάση άλλωστε συστήνουν και οι γιατροί στις εγκύους.
                                                                                                                                    Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!