Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Χειροποίητες καραμέλες στο Soocre!



Με αφορμή ένα κείμενο που έγραψα για το πως παρασκευάζονται οι τσίχλες έψαξα να βρω που μπορώ να αγοράσω κάτι χειροποίητο. Και όταν ήμουν Πειραιά μια βόλτα, έτυχε να ακούσω για ένα μαγαζί με χειροποίητες καραμέλες. Έμαθα ότι  με τα κατάλληλα μέσα σε λίγη ώρα βρίσκεσαι στον Κεραμεικό, κοινώς Γκάζι. Πολύ κοντά στο μετρό βρίσκεται το Soocre. Είναι ο παράδεισος κάθε παιδιού αλλά και μεγάλου! Με το που πατήσεις το πόδι σου μέσα, μια μυρωδιά καραμέλας σε κυριεύει και σε κάνει να θες να φας τα πάντα!!
Τα μικρά γυάλινα βαζάκια με τις καραμέλες συνθέτουν ένα πολύχρωμο σκηνικό και το μοντέρνα διακοσμημένο μαγαζί σε προδιαθέτει να αγοράσεις κάθε γεύση. Όποια στιγμή και αν μπεις μέσα θα πετύχεις τους ειδικά εκπαιδευμένους ζαχαροπλάστες να "παλεύουν" με τα ζαχαρωτά. Περαστικοί και πελάτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρασκευή διάφορων γεύσεων καραμέλας αλλά και να τις δοκιμάσουν ζεστές! Η παρασκευή είναι κάπως δύσκολη αλλά μπορώ να σας πω ότι θα μείνετε έκπληκτοι όταν δείτε τους ειδικούς να πλάθουν τα διάφορα μείγματα. 
Σε αυτό το "μαγικό" εργαστήριο μπορείτε να δοκιμάσετε καραμέλες αλλά και γλειφιτζούρια με γεύση καρπούζι, σαμπάνια, τσιχλόφουσκα αλλά και πολλές άλλες ακόμη πιο παράξενες γεύσεις! Το πιο αξιοπερίεργο όμως δεν είναι τόσο οι γεύσεις. Μπορείτε να παραγγείλετε και να γευθείτε καραμέλες που πάνω θα έχουν το όνομα του/της συντρόφου σας για παράδειγμα! Τι πιο γλυκό από αυτό;; Μπορείτε δηλαδή να κάνετε παραγγελία και οι καραμέλες σας να έχουν οποιοδήποτε μήνυμα ή οποιοδήποτε σχέδιο!!  

Κάποιοι μπορεί να φανταστούν ότι οι καραμέλες αυτές δεν είναι υγιεινές. Σας πληροφορώ ότι μάλλον είναι οι πιο "αθώες" καραμέλες αφού χρησιμοποιούνται αγνά υλικά και η παρασκευή τους γίνεται μπροστά στα μάτια μας! Οι ιδιοκτήτες πήραν την ιδέα από την Αυστραλία όπου το είδαν πρώτη φορά και παρά την κρίση εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα για να μπορούν να δημιουργούν τα γλυκίσματα και μόνοι τους και δημιούργησαν αυτό τον "μαγικό κόσμο της καραμέλας". Αν λοιπόν σας δημιουργήθηκε η επιθυμία για κάτι γλυκό, πάρτε το πρώτο μετρό και στην οδό Γαργηττιων 24 θα βρείτε την κατάλληλη λύση!!






                                                                                                 Themis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!