Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΖώΔιΑ...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου σήμερα κι επειδή η μοναδική όψη που υπάρχει είναι αυτή της Σελήνης με τον Ερμή, την οποία έχουμε ήδη αναλύσει, είπα να σας πω ποια παροιμία ταιριάζει καλύτερα σε κάθε ζώδιο και εκφράζει τα γενικά χαρακτηριστικά του. Ίσως έτσι μπορέσετε ευκολότερα την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε κάποιον να διακρίνετε ποιανού ζωδίου είναι εκπρόσωπος, αφού το να θυμάστε μια απλή παροιμία είναι πιο εύκολο από το να απομνημονεύσετε ένα κατεβατό χαρακτηριστικών. Πάμε να τις δούμε λοιπόν!
Αγαπητοί Κριοί η παροιμία που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας είναι: "Το γοργόν και χάριν έχει!" Αφού ως γνωστόν πολλές φορές σκέφτεστε και ενεργείτε σε fast forward αφήνοντας έτη φωτός πίσω σας όποιον δεν μπορεί να σας παρακολουθήσει. Προσοχή όμως γιατί η βιασύνη δεν ωφελεί πάντα...
Για εσάς φίλοι Ταύροι, ισχύει ακριβώς το αντίθετο αφού, "Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι". Μεγαλύτερη κι από του γαϊδάρου η υπομονή σας τον οποίο και σκάτε τις περισσότερες φορές μιας κι εσείς αποδεικνύεστε πολλοί πιο υπομονετικοί από το συμπαθές τετράποδο.
Οι εφευρετικοί Δίδυμοι δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρίζονται καλύτερα από άλλη παροιμία, παρά μόνο απ΄αυτήν: "Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι". Ελίσσεστε καλύτερα κι από χέλι στην καθημερινότητά σας, ενώ η λέξη αδιέξοδο μάλλον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σας, αφού σπάνια βρίσκεστε σ' αυτό και μόνο προσωρινά.
Τώρα τα ευαίσθητα Καρκινάκια χαρακτηρίζονται από την παροιμία: Όποιος καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι!" Βασανισμένες ψυχές γνώρισαν την "αδικία" από την παιδική τους κιόλας ηλικία κάτι που τους κάνει πολύ προσεκτικούς με το οτιδήποτε αλλά και με τον οποιοδήποτε.
Ελάτε τώρα Λέοντες, παραδεχτείτε το: "Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει!" Μα δεν είναι ντροπή να ξέρετε την υπεροχή σας που και να θέλετε δεν κρύβετε με τίποτα! Την έχετε μέσα σας και δε χρειάζεται να εκμεταλλευτείτε κανέναν για να λάμψετε. Ίσως το κάνουν οι άλλοι για να πάρουν λίγη από τη δόξα σας.
Για τους Παρθένους πάλι τα πράγματα είναι απλά: "Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι". Όχι δεν είναι φλύαροι και φαφλατάδες, ίσα ίσα. Είναι πολύ επιφυλακτικοί, ειδικά στα επαγγελματικά τους. Μονίμως κάτι δεν τους πάει καλά και τίποτα δεν τους γεμίζει το μάτι, σίγουρα υπάρχει μια συνωμοσία... Προσέξτε όμως μη γεμίσει το μάτι των υπολοίπων και το δικό σας μείνει άδειο.
Το μότο των Ζυγών είναι πολύ απλό: "Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες". Με χαρά θα συμφιλιώσει δύο άτομα που έχουν τσακωθεί αφού ο ρόλος του διαιτητή του ταιριάζει γάντι. Αλίμονο όμως αν βρεθεί ο ίδιος στη δυσάρεστη θέση του διλήμματος και της επιλογής. Εκεί μία είναι η λύση, άτακτη υποχώρηση!
Οι Σκορπιοί πάλι υποστηρίζουν μέχρι τελικής πτώσεως ότι "Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά". Όχι, όχι, όχι! Αν του μπει κάτι στο μυαλό δεν του το βγάζεις με τίποτα! Όσο και να προσπαθείς, χαμένος κόπος. Ακόμη και να αποδειχθεί ότι έχει άδικο, εκείνος επιμένει ότι έχει δίκιο αλλά θα υποχωρήσει μόνο και μόνο για να σου κάνει τη χάρη...
Η φράση που χαρακτηρίζει εσάς Τοξότες είναι: "Καλομελέτα κι έρχεται!" Είστε πολύ αισιόδοξοι και δεν ανησυχείτε συνεχώς μήπως κάτι δεν πάει καλά αφού ξέρετε ότι και να μην πάει, εκεί θα είστε και θα το αντιμετωπίσετε. Γιατί λοιπόν να σκάτε από πριν;
Αγαπημένοι Αιγόκεροι για εσάς το "Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει", είναι στάση ζωής. Υπάρχει άραγε κάποιος που να μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από εσάς; Εννοείται πως όχι! Μα κάνουν τέτοιες ερωτήσεις; Γι' αυτό ομαδική δουλειά δεν ξέρετε τι σημαίνει, ίσως και να τρώγεται...Να ξέρετε όμως ότι δεν περιβάλλεστε πάντα από ανίκανους..!
Στον αντίποδα βρίσκεστε εσείς καλοί μου Υδροχόοι με το "Κράτα με να σε κρατώ, ν΄ανεβούμε το βουνό" να σας χαρακτηρίζει απόλυτα! Πάντα πρόθυμοι να βοηθήσετε είστε το πνεύμα της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας! Μόνο μην καταλάβετε ότι σας εκμεταλλεύονται γιατί τότε πάνε οι καλοσύνες πάνε κι όλα!
Και τέλος έχουμε τα ευαίσθητα και ρομαντικά ψαράκια. "Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φά'το" είναι η παροιμία που σας περιγράφει απόλυτα Ιχθείς. Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια, δεν είναι όμως Ιχθείς. Αρχίστε τους στα γλυκόλογα και τα κοπλιμέντα κι έχει γίνει χαλί να τον πατήσετε. Ξέρει ότι μπορεί να εκμεταλλεύεστε την καλοσύνη του, λέμε τώρα, αλλά δεν θα θυσιάσει ποτέ την αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα για κάτι τόσο πεζό!
Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!