Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τελικά αξίζει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου;

Γεια σε όλους! Μετά από απαίτηση πολλών θαυμαστών (φίλοι είναι βασικά αλλά ας το
παραβλέψω αυτό) πήρα την απόφαση να γράψω! Όλο αυτό τον καιρό δεν το έκανα γιατί αφενός δεν είχα κάτι ενδιαφέρον να σας πω, αφετέρου δεν ένιωσα την ανάγκη να το κάνω! Απόψε όμως ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με εσάς!
Ο τίτλος της πρώτης μετά από καιρό δημοσίευσής μου έχει να κάνει με τα όνειρα που κάνει κάθε άνθρωπος. Πόσες φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να χαζογελά καθώς το μυαλό μας πραγματοποιεί(φανταστικά) αυτά που σχεδιάζουμε με χαρά να κάνουμε; Τα δε μαξιλάρια μας πόσα όνειρα έχουν "καταπιεί" την ώρα που ο πιο γλυκός ύπνος μας αγκαλιάζει και όλα φαίνονται λίγο πιο εύκολα; Το ερώτημα είναι αν για όλα αυτά τα όνειρα αξίζει να παλέψεις! 
Από μικρά παιδιά προσπαθούμε να καταφέρουμε πράγματα που θέλαμε πολύ. Μεγαλώνοντας καταλάβαμε ότι κάποιες φορές δεν υπάρχει μόνο το θέλω αλλά και το πρέπει. Όταν όμως τα όνειρά μας είναι ισχυρά τι γίνεται; Είμαστε βέβαιοι ότι διαλέγουμε να κάνουμε κάτι σωστό; Ποιός μπορεί να μας πει τι είναι το σωστό; Αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν και εμένα και δεν ξέρω αν θα βρω ποτέ απάντηση. Τι γίνεται όταν στα σχέδιά μας δεν έχουμε συμπαραστάτες; Πρέπει να μας επηρεάζει η γνώμη της οικογένειας ή των φίλων; 
Τα ερωτήματα πολλά. Την απάντηση θα την πάρεις μόνο μέσα από μία ερώτηση. Τι πραγματικά θέλεις; Στα όνειρά μας συμπεριλαμβάνουμε άτομα τα οποία μας μπερδεύουν ή μας δυσκολεϋουν να πάρουμε μία απόφαση. Η οικογένεια ενδεχομένως να μας αποτρέπει από κάτι γιατί δεν γνωρίζει το πόσο θέλουμε να το κάνουμε ή από αγάπη για να μην πληγωθούμε και οι φίλοι μπορεί να το κάνουν για να μας κρατήσουν προσγειωμένους στην πραγματικότητα που κάποιες φορές την ξεχνάμε θαμπωμένοι από τη γυαλάδα του ονείρου μας! 
Κλείνοντας, μιας και η πρώτη μας επαφή ήταν κάπως φλύαρη, θέλω να σας πω να μην σταματάτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας και ποτέ να μην λυπάστε για το όποιο κόστος είχε μια λάθος επιλογή. Φυσικά όμως να ακούτε και τη γνώμη των άλλων χωρίς όμως τελικά η γνώμη αυτή να καταφέρει να κάνετε πίσω και να μην κάνετε πραγματικότητα αυτά που πάντα θέλατε! Μέσα από αυτή τη δημοσίευση-groop therapy ελπίζω να βοήθησα εσάς αλλά και τον εαυτό μου! Θα τα ξαναπούμε σύντομα.




                                                                                                                                                    Th.
                                                                                                             

1 σχόλιο:

  1. δεν ζω με όνειρα πια, ουτε για τα ονειρα....
    Ζω ομως στο ονειρο της παιδικής μου σκιας που αν και ξεθώριασε ακομα ζει μέσα μου!
    Ναι αξιζει να ακολουθας τα ονειρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε μας την asinARTisia σου!