Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΖώΔιΑ...

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες. Ελπίζω οι δύο προηγούμενες μέρες να κύλησαν καλά για εσάς ακόμη κι αν δε γνωρίζατε τις διαθέσεις των πλανητών. Μην ανησυχείτε όμως γιατί επέστρεψα και θα σας τα πω όλα. Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρων μήνας καθώς έχουμε μια μικρή μάζωξη στο ζώδιο των Ιχθύων. Την αρχή έκανε ο Άρης, εγκαινιάζοντας μια περίοδο εσωστρέφειας και ενδοσκόπησης. Το διάστημα αυτό θα γίνουμε πιο σεμνοί και συναισθηματικοί, ενώ μια διάθεση για υπόγεια και παρασκηνιακή δράση δεν θα λείψει. Πολλές φορές η εξωτερική πραγματικότητα θα γίνει πολύ σκληρή και η διαφυγή από αυτήν μέσω της φαντασίας στην καλύτερη περίπτωση, θα φανεί η μοναδική λύση. Και στις προσωπικές σχέσεις όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο θετικά αφού μπορεί να απογοητευτείτε από το σύντροφό σας επειδή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Το καλύτερο για εσάς αυτήν την περίοδο είναι να στέψετε την ενεργητικότητά σας προς τα μέσα και να την αξιοποιήσετε προκειμένου να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να αποκτήσετε τη δύναμη που θα σας κάνει ακλόνητους στις εξωτερικές επιδράσεις. Γενικά καλό θα ήταν να σκέφτεστε πολύ καλά πριν κάνετε κάτι ιδίως τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.
Κι επειδή πάλι σας έφτιαξα τη διάθεση με αυτά που σας είπα, θα κλείσω με μια θετική όψη, αυτήν του Ερμή με τον Άρη που ευνοεί νέες επιχειρήσεις, συμφωνίες και συμβόλαια. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσετε σε εφαρμογή νέες ιδέες και καινούρια σχέδια. Είστε γεμάτοι διανοητική ζωντάνια και εγρήγορση και επικοινωνείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και άμεσα. Αυτά για σήμερα, αν είστε όλοι καλά και ραντεβού αύριο!!
Μ.

Είναι και σήμερα γιορτή!!

Γεια σας και πάλι! Μετά από απουσία δύο ημερών, όχι γιατί δεν υπήρχε καμία γιορτή, αλλά λόγω διαβάσματος και εξεταστικής, είμαι και πάλι εδώ μαζί σας για να σας πω πού πρέπει να ευχηθείτε. Σάββατο 2 Φεβρουαρίου λοιπόν σήμερα, καλό μήνα να έχουμε, και δύο κυρίες έχουν την τιμητική τους, η Υπαπαντή και η Μαρουλία. Λίγο ασυνήθιστα και τα σημερινά ονόματα που γιορτάζουν. Χρόνια πολλά εμείς τους ευχόμαστε, υγεία κι ευτυχία σε όλη τους τη ζωή! Κι εσείς μην τις ξεχάσετε! Επίσης μην ξεχάσετε να είστε εδώ και αύριο για να μάθετε σε ποιους/ες θα πείτε χρόνια πολλά. Σας υπόσχομαι ότι ούτε κι εγώ θα λείπω!
Μ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΖώΔιΑ...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου σήμερα! Των Τριών Ιεραρχών που προστατεύουν τα γράμματα και τις τέχνες! Το ξέρω ότι με έχετε χάσει λίγο τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι η εξεταστική στη μέση... Μην ανησυχείτε όμως σύντομα τελειώνει οπότε θα επανέλθω δριμύτερη κοντά σας!! Για σήμερα λοιπόν έχουμε Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου που εντείνει την ανάγκη μας για προσφορά, εργασία και υπηρεσία. Εκτός όμως από εργατικοί κι εξυπηρετικοί αποκτούμε και μια πιο κριτική διάθεση. Είναι μια ιδανική μέρα για να τακτοποιήσουμε την καθημερινότητά μας αφού μας διακατέχει λογική και συναισθηματική πειθαρχία. Γενικά είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και να εξυπηρετήσουμε, προσοχή όμως λίγο στα νεύρα και την ανησυχία. Το τρίγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη είναι ιδιαίτερα ευεργετικό αφού μας χαρίζει θετικά συναισθήματα και καλή διάθεση. Επικρατεί συναισθηματική αρμονία σε κάθε είδους σχέσεις, επαγγελματικές και συναισθηματικές. Απολαύστε λοιπόν αυτήν την τόσο ευνοϊκή μέρα και εκμεταλλευτείτε τον όμορφο ήλιο της!
Μ.

Πάλι σήμερα γιορτή;;

Καλή σας μέρα! Σήμερα δεν μπορείτε να πείτε, είναι μια γιορτή μεγάλη και σημαντική, ειδικά για τους μαθητές! Των Τριών Ιεραρχών λοιπόν που προστατεύουν τα γράμματα και τις τέχνες. Τα άτομα που γιορτάζουν όμως σήμερα δεν οφείλουν εξ ολοκλήρου το όνομά τους στους τρεις ιεράρχες.. Τι εννοώ; Ότι σήμερα έχουν την ονομαστική τους γιορτή ο Μαύρος, ο Μαυροειδής, η Μαυρέτα, Η Χρυσή, η Χρύσα, η Χρυσαυγή και η Αύρα. Να είναι όλοι καλά λοιπόν, χρόνια πολλά γεμάτα όμορφες στιγμές! Εσείς που γιορτάζετε να χαίρεστε τ' όνομά σας! Όσο για τους υπόλοιπους, επισκεφτείτε μας και αύριο για να δείτε μήπως είναι η δική σας γιορτή και το έχετε ξεχάσει... Γιατί συμβαίνουν και αυτά!
Μ.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σε ποιον λέμε σήμερα χρόνια πολλά;;

Και πάλι γεια σας! Κι όμως είμαι πάλι εδώ σήμερα αφού υπάρχει γιορτή. Στο τέλος θα νομίζετε ότι τις επινοώ μόνη μου... Τα ελληνικά ονόματα όμως είναι τόσα πολλά απ' ότι φαίνεται που προκειμένου να χωρέσουν όλοι, κάθε μέρα είναι και από μια γιορτή. Στις 29 Ιανουαρίου λοιπόν να θυμάστε ότι γιορτάζουν οι Βαρσαμία, Βαλσάμω, Βαλσαμία, Βαρσιμαίος και Βαρσάμης. Αν με ρωτάτε πρώτη φορά ακούω αυτά τα ονόματα, αυτό όμως δεν έχει καμία απολύτως σημασία! Έτσι εύχομαι στους εορτάζοντες χρόνια πολλά και δημιουργικά, με αγάπη κι ευτυχία! Κι εσείς ξέρετε, αύριο εδώ πάλι!
Μ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ποιος να γιορτάζει άραγε;;

Γεια σας! Όπως σας υποσχέθηκα και χθες, είμαι πάλι εδώ σήμερα για να σας πω αν υπάρχει κάποια γιορτή ή όχι. Λέτε όχι; Την πατήσατε! Και σήμερα 28 Ιανουαρίου υπάρχουν άνθρωποι που γιορτάζουν και καλά θα κάνετε να τους ευχηθείτε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Θα μου πείτε ότι είναι λίγο δύσκολο να βρείτε κάποιον Παλλάδιο ή Παλάδη για να του πείτε χρόνια πολλά, είμαι σίγουρη όμως ότι υπάρχουν αρκετοί με αυτό το όνομα. Και είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι όλο και κάποια Χάρη θα ξέρετε, δεν μπορεί! Αμέσως αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η Χάρις Αλεξίου! Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους και όλες όσοι έχουν σήμερα την ονομαστική τους γιορτή! Πάντα καλά και πάντα με υγεία και επιτυχίες!!
Μ.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πόσες παγκόσμιες ημέρες είναι σήμερα;;;

Κι εκεί που ψάχναμε τις παγκόσμιες ημέρες με τα κιάλια, τώρα μου φαίνεται ότι πήραν φόρα, αφού όχι μόνο έχουμε και σήμερα παγκόσμια ημέρα αλλά είναι και διπλή! Η τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου λοιπόν που φέτος είναι η 27η, έχει οριστεί από τη Διεθνή Ένωση κατά της Λέπρας αλλά και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας, σε μια προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γι΄αυτήν την ασθένεια. Η λέπρα, ή λεύκη, ή ελεφεντίαση είναι μια μεταδοτική λοιμώδης πάθηση που πλήττει 3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ευτυχώς πλέον είναι ιάσιμη σε αντίθεση με το παρελθόν που οι ασθενείς στέλνονταν στη Σπιναλόγκα για να μην απειλούν την υγεία των υπολοίπων (τις λεπτομέρειες τις γνωρίσαμε από το βιβλίο και την ομώνυμη σειρά, "Το Νησί"). Παρ' όλ' αυτά η ενημέρωση του κόσμου είναι απαραίτητη προκειμένου να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας.
Σήμερα όμως είναι και η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 2 Νοεμβρίου του 2005, πολύ πρόσφατα δηλαδή. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν έγινε τυχαία, καθώς στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς- Μπίρκεναου στην Πολωνία. Η θέσπιση αυτής της ημέρας έχει σκοπό την ενημέρωση των νεότερων γενεών για το ολοκαύτωμα προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες αποτροπιαστικές πράξεις γενοκτονιών.
Μ.

ΖώΔιΑ...

Κυριακή σήμερα 27 Ιανουαρίου! Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως ποτέ δε μου άρεσε αυτή η μέρα γιατί ήξερα ότι την ακολουθεί η Δευτέρα και μαζί της τα "βάσανα".. Δεν θα σας χαλάσω όμως τη διάθεση. Αντιθέτως θα σας πω ότι μια αντίθεση κι ένα τετράγωνο είναι αυτά που θα καθορίσουν τη μέρα μας. Συγκεκριμένα η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή θα προκαλέσει συγκρούσεις σε συναισθήματα και σκέψεις. Οι επικοινωνιακές μας δυνατότητες μπλοκάρονται και προκαλούν σύγχυση ενώ προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε επαφές και συζητήσεις με τα αγαπημένα πρόσωπα. Το τετράγωνο πάλι της Σελήνης με τον Κρόνο δεν έρχεται να βελτιώσει την κατάσταση αφού δίνει ψυχρότητα στα συναισθήματα και τις διαθέσεις. Μπορεί επίσης να φέρει προβλήματα λόγω υποχρεώσεων και ευθυνών που είναι δύσκολο να γίνουν, ενώ θα ενισχύσει τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στις καθημερινές μας εργασίες. Σας έκανα την καρδιά περιβόλι θα μου πείτε κι άδικο δεν θα έχετε! Έρχονται καλύτερες μέρες όμως γι' αυτό μη στενοχωριέστε αλλά αντιμετωπίστε με χιούμορ ό,τι σας σας χαλάει τη διάθεση!
Μ.

Σε ποιον θα πούμε σήμερα χρόνια πολλά;;

Γεια σας και σήμερα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε την Κυριακή σας με τον πιο όμορφο τρόπο. Είναι δυνατόν αυτήν την ημέρα να μην υπάρχει γιορτή; Εννοείται πως όχι! Γι' αυτό μην ξεχάσετε να ευχηθείτε στο Χρυσόστομο και τη Χρυσοστομία που σήμερα έχουν τη γιορτή τους! Κι εμείς τους ευχόμαστε να είναι καλά, με υγεία και κάθε ευτυχία σε αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα! Αυτά για σήμερα, αύριο πάλι θα είμαστε εδώ για να δούμε μαζί αν άραγε υπάρχει κάποια γιορτή... Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Μ.