Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα!!!

Όλοι μου έλεγαν να τρώω πορτοκάλια και να πίνω χυμούς για να θωρακίσω τον οργανισμό μου από τις ιώσεις του χειμώνα. Έτσι και εγώ ακολουθώ τη συμβουλή τους αλλά με μια...μικρή παραλλαγή!! Έτσι χρησιμοποιώ τα πορτοκάλια για να φτιάξω την πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα! Ειλικρινά, αξίζει τον κόπο να την φτιάξετε και να τη σερβίρετε σε φίλους, θα αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές! Σε πρόσφατο οικογενειακό τραπέζι την έφτιαξα μόνος μου και δεν έμεινε κομμάτι. Να λοιπόν η συνταγή...
                 Υλικά:


  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (500gr.)
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 20gr. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι (2% ή 0%)  
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 



                 Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο και το αφήνουμε να ξεραθεί για περίπου μία ώρα (ή και πιο πολύ) και μετά το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια. Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο, τις βανίλιες, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το φύλλο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει. Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε το γλυκό να ρουφήξει καλά το σιρόπι. 
Σερβίρουμε το γλυκό μας με παγωτό βανίλια.

                                                                                       Καλή επιτυχία!!

                                                                                               Th.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!